BESTYRELSESMEDLEM & FORMAND

Peter Fly Hansen

Peter er tidligere aktiechef og bankdirektør for Carnegie Bank gennem 12 år. Forinden arbejdede Peter for Novo Nordisk i 10 år. Senest har han arbejdet som konsulent og rådgiver i PFA Pension og PF Consult. Peter har været bestyrelsesformand i Plastic Change siden foråret 2015. I sin rolle har han implementeret en “governance” struktur, samt udarbejdet strategiske retningslinjer. Dertil har han haft en vigtig rolle i etableringen af foreningens Advisory Net work, i tæt samarbejde med grundlægger, Henrik Beha Pedersen.
Peter har en MBA fra USA og en B.Sc. fra Handelshøjskolen i Århus. Peter’s interesse i at gøre en forskel for miljøet og erfaring fra industrien og den finansielle branche bidrager væsentligt til Plastic Change.

BESTYRELSESMEDLEM & NÆSTFORMAND

Dorte Bjerregaard

Uddannet Master i Corporate Communication på CBS, og arbejder nu som loyalitet og CEM konsulent i DR kor & orkester. Hun har mange års erfaring indenfor marketing og kommunikation, med tidligere arbejde hos BØRNEfonden, Kræftens Bekæmpelse og SOS Børnebyerne.
Dorte er en passioneret langturssejler og bekymret verdensborger. På hendes sejlture og rejser ser hun alt for meget plastik, hvor det ikkeburde være. Plastikposer og gummisko midt inde i junglen på Vanuatu. Hvide og øde strande i Indonesien, som har et flere meter bredt plastik-bælte i stedet for tang. Dorte kæmper sammen med Plastic Change om at blive meget bedre til at bruge plastik bæredygtigt.

GRUNDLÆGGER & BESTYRELSESMEDLEM

Henrik Beha Pedersen

Henrik er grundlægger af Plastic Change. Uddannet miljøbiolog med speciale i kemikaliers cocktaileffekter. Miljøet og særligt toksiske effekter af kemikalier har i mange år været drivkraften i Henriks arbejde, hvor han har været campaigner og senere daglig leder af miljøorganisationen Greenpeace i Danmark. Arbejdet har omfattet afsløring af ulovlig eksport af elektronik til Afrika, ulovligt fiskeri i Kattegat og indførelsen af princippet om substitution med sikre kemikalier i EU’s kemikalielov REACH. Dette har givet et omfattende netværk indenfor miljøområdet, i forskningsverden, i medierne og blandt politikerne i Danmark og EU. Henrik er mangeårigt medlem af Det Økologiske Råd og sidder i styregruppen for NGO-leder uddannelsen. Henrik er i øvrigt kaptajn på jordomsejleren Christianshavn.

BESTYRELSESMEDLEM

Anders Kofoed

Er uddannet biolog med speciale i evolutionær økologi, men er nok mere kendt som Godmorgen Danmarks (TV2) faste ekspert i alt omkring dyrene i vand. Han bliver også hyppigt brugt af TV2 news, DR nyheder og diverse radioprogrammer (fra P1 til PopFM). Siden 2001 har han arbejdet med at formidle svært tilgængeligt fagstof til helt almindelige mennesker – voksne som børn. Evnerne er både mundtligt og skriftligt blevet testet og skærpet blandt andet hos Naturbornholm, Zoologisk Have, Knuthenborg Safaripark samt Danmarks Akvarium og Den Blå Planet (til september 2013). Hver sommer fra 2001 til 2008 tog han til Grækenland for at redde havskildpadder blandt andet fra trusler som plastikforurening. Nu er han foredragsholder og laver naturprogrammer.

bestyrelse_taniaellis
BESTYRELSESMEDLEM

Tania Ellis

Er uddannet Executive MBA, har en mangeårig ledelseserfaring fra det private erhvervsliv, og har gennem de sidste 15 år arbejdet med koblingen mellem forretning, bæredygtighed og innovation i sin egen virksomhed, The Social Business Company. Hér har hun gennem årene inspireret og hjulpet en perlerække af Skandinaviens mest respekterede virksomheder og brands med at udvikle og engagere sig i løsninger.
”Som erhvervskvinde, engageret samfundsborger og mor er alle de mange ubæredygtige følgevirkninger af plastikbrug noget, der berører mig meget. Derfor vil det være mig en ære og et privilegium at bidrage med mine professionelle kompetencer, store netværk og personlige engagement i det vigtige arbejde, som Plastic Change er sat i verden for”.

BESTYRELSESMEDLEM

Tomas Sander Poulsen

Tomas er cand.tech.soc og direktør i Provice, hvor han til dagligt rådgiver i miljø, ressourceeffektivisering og projektudvikling. Tomas har et stort netværk til virksomheder
og offentlige myndigheder på miljøområdet og en bred erfaring indenfor regulering, produktudvikling og produktion og miljøforhold.
Ud over sit grundlæggende engagement i at bidrage til en mere bæredygtig udvikling har Tomas erfaring med grønne støttepuljer og har bl.a. været evaluator på EU og danske
miljøprogrammer. Tomas har endvidere erfaring med strategiudvikling og forandringsledelse og har en international profil fra mere end 15 år med arbejde på internationale miljøprojekter fra Nordatlanten til Asien. Tomas er tidligere projektchef og
har også arbejdet som generalist i Miljøstyrelsen.

BESTYRELSESMEDLEM

Lone Mikkelsen

Lone er uddannet biolog fra Københavns Universitet med en ph.d. i skadesvirkningerne af nanomaterialer. De sidste fem år har hun været ansat i Det Økologiske Råd, hvor hun arbejder med det kemikaliepolitiske område med fokus på hormonforstyrrende stoffer, samt samvirkende effekter af kemikalier og nanomaterialer.
I september 2014 var både Lone og hendes kæreste Mikkel ombord på SY Christianshavn. Her bidrog Lone bl.a. med sin faglige viden og fik indsigt i ekspeditionens spæde barneskridt, hvilket har afødt, at hun er indgået i bestyrelsen hos Plastic Change. Lone har en naturlig interesse i at gøre en forskel for miljøet og med sin uddannelse samt erfaring fra arbejdslivet bidrager hun væsentligt til Plastic Change organisationen.

BESTYRELSESMEDLEM

Helene Bjerre-Nielsen

Uddannet ingeniør, men har altid arbejdet med miljødagsordenen: forureningsbekæmpelse, renere teknologi og cirkulær økonomi. Tidligere ansat i Udenrigsministeriet, og været udstationeret på ambassaden i Vietnam. 2010-2017 har Helene været ansvarlig for VILLUM FONDEN og VELUX FONDENs miljøprogram, og har bl.a. været med til at skabe Den Danske Naturfond.
Nu selvstændig projektudvikler med virksomheden SYTTEN, og bestyrelsesmedlem af Dansk Økojord A/S. Helene er med i bestyrelsen fordi hun ønsker at bruge sit store netværk og alsidige erfaring til at styrke foreningen, og være med til at sikre, at de mange gode og dygtige kræfter og fondsmidler omsættes til konkrete forandringsskabende resultater til gavn for havmiljøet.